Nieuws

Hoogte punten

Architectuurfotograaf

Architectuurfotograaf

Architectuur fotografie

Gebouwen verhouden zich voor mij met elkaar als schaakstukken op een schaakbord. Ieder gebouw heeft zijn eigen waarde, karakter en uitstraling, maar het is aan mij om dit uiterlijk vertoon te beoordelen en te vertalen naar een ‘zet’; een foto. In zo’n foto probeer ik een fysieke kwaliteit van een gebouw te vangen, waarbij ik net zo lang van positie verander tot ik het juiste uitdagende spel van licht en schaduw-patronen vind. Ik richt me op het hele scala tussen hard tegenlicht en zacht strijk-licht. Licht is zo enorm divers, waardoor een object er steeds anders uitziet. Die veranderlijkheid en de magie van het moment, dat is de spil van mijn werk.
Architectuur foto Expositie

Mens en verhouding tot architectuur

Het lukt me steeds vaker om een menselijk verhaal in mijn foto’s te brengen. Op die momenten voel ik me een regisseur van een levend ”architectuur theater” waarin mensen als toevallige acteurs onderdeel zijn van mogelijk verhalen in een stedelijk landschap. Deze foto’s gaan vaak over vervreemding, eenzaamheid en een droog gevoel voor humor.
Bouwproject foto's

Uw bouwproject in beeld

Als Architectuur fotograaf ben ik begonnen met fotograferen van gebouwen, het geeft mij de kans om het lijnenspel diepte schaduw en reflectie in de foto vastleggen. Dit zijn technieken die ik nu toepas tot al mijn fotografische diensten, en als u in bouw sector actief bent kan ik uw project op andere verrassende manier vastleggen. Dit geld ook voor uw bedrijfspanden.
Architectuurfotograaf Nederland

Opdracht voor IAA Architecten

In voorjaar van 2015 heb ik tijdens een open dag expositie van Atelier 23, de Architect ontmoet van IAA Architecten. Die enthousiast was geworden van mijn architecturisch foto werken die daar te zien zijn. Sinds die ontmoeting heb ik een mega opdracht binnengehaald om de aankomende 2 jaar hun ontworpen gebouwen te fotograferen.Deze serie architectuur foto’s  zijn er gemaakt in 2015:
Saxion Hogeschool in Enschede, Rabobank Enschede, NS Station Enschede, Bus Station Enschede, FC Twente station De Grolsch Veste Enschede, ROC van Twente in Hengelo, NS Station Hengelo, Scholingsboulevard Enschede, Interieur Saxion Epy Drost Enschede. Textiel School Expertex De Maere in Enschede


Zie de foto`s die zijn gemaakt: IAA Architecten
Architectuurfotograaf

Architectuur foto’s 2016

Medisch Ziekenhuis Enschede, Vrouw Kind Centrum MST Enschede, bouwfoto’s van Saxion Apeldoorn, Rabobank Enschede vestiging, Hogeschool Saxion Deventer, Arcus College Heerlen, SJHT Walhofstraat Enschede, Talmaplein Enschede, Het Brouwhuis Enschede, Tetem Lofts Enschede,Expertex De Maere Enschede,Maxon Motor Enschede, Oude textielfabriek Texoprint Boekelo, Ariënshuis Enschede en de laatste top locatie FC Twente stadion Grolsch Veste Enschede.
Architectuurfotograaf

Architectuur foto’s 2017


ROC Het Sieraad Amsterdam, Westflank VUMC ziekenhuis Amsterdam, MST Ziekenhuis Oldenzaal, Woonzorgcentrum Elisabeth Delden, Twenthe Centrum Almelo, Beregja middelbare school Urk, Gemeentehuis Berkelland Borculo, Gemeentehuis Twenterand Vriezenveen, Verzorgingshuis De Hoge Es Nijverdal, Kulturhus Olst, NS Station Gouda, Het zamen Den Haag, Hessengracht Doesburg, Nootdorp, Bartiméus Doorn, Verzorgingshuis De Eeshof Tubbergen, Ervemensmans Geesteren,
Architectuurfotograaf

Architectuur foto’s 2018


Voor dit jaar zijn dit de locatie die de architect op oogt heeft om van zijn collectie ontwerpen te laten fotograferen. Woonzorgcentrum De Bleijke Hengelo Gld, Jacobuscollege Enschede, Carmel College Raalte, Jocabus kerk Enschede, Assemblagekeuken Zwolle, Amandelboom Verzorgingshuis Kampen, tpz GGZ Assen, Grootschuilenburg Apeldoorn, kloosten Denenkamp, Deventer Stad vernieuwing jaren 80, Noorderhagen muziek gebouw Deventer.
Architectuurfotograaf

“Look Up” Boek uitgave


Via de website Blurp is preview te zien van de favoriete kunst foto’s uit mijn foto collectie, waaronder een groot deel architectuur foto’s zijn.
Een echt aanrader om te bekijken!

Foto boek op Blurp te zien

(Klik op die website, ook op de foto om door alle foto’s heen te bladeren of klik daar op de link: zie vooraf.)


Meer kijk tip’s: IAA Architecten, Binnen architectuur foto’s, Stads foto’s

Via deze link zie beste foto’s van mijn collectie:
Foto collectie te huur bij Business art service (kunst.nl) Kunst Atelier 23 foto’s ook te huur
Zie ook de portfolie foto’s: Foto-galerie