Nieuws

Hoogte punten

Informatie

reportage fotografie

Fotograaf Bernard Vink

Leuk dat je mijn website bekijkt, kijk rustig rond!
In 2004 ben ik begonnen met fotograferen en door veel enthousiasme van vele mensen heb ik mijn talent weten te ontplooien. Wat anderen in mijn werk zo bijzonder vinden is de speelse afstemming van spiegelingen, lijnenspel en doorkijkjes. Dit heeft onder andere geresulteerd in vele kunst exposities, zoals in het Europees Parlement en in 2012 in de hoofdkantoren van UWV, Philips en KPN. Voor andere vormen van fotografie, zoals het maken van uw portret foto’s, neem ik deze technieken en ervaringen mee.
reportage fotografie

Over mij

Mensen omschrijven mij als: “enthousiast, gepassioneerd, vriendelijk en perfectionistisch”. Hoe dan ook, voor mijn klanten ga ik voor top kwaliteit. Het fotograferen vraagt om de juiste timing en het gevoel dat je hebt met de camera. Hierdoor kan ik in moeilijke omstandigheden toch die foto’s maken die op dat moment met een goed oog te zien zijn. En niet te vergeten… een glimlach werkt.
reportage fotografie

Camera apparatuur

Al jarenlang fotografeer ik met Nikon camera’s bijv: D800. Sinds januari 2017 heb ik de stap gemaakt om te gaan werken met Sony’s duurste camera A99ii. Deze camera geeft mij de mogelijkheden om juist op uw feesten en evenementen waar weinig licht is nog scherper en kleurgetrouwe foto’s te maken, met zo weinig mogelijk ruis en dat met 42 megapixel. Doordat er nu Digitaal Oled scherm in oculair zit, dat is de zoeker waar de fotograaf door heen kijkt. Kan ik voor eerst zien wat ik ook daadwerkelijk schiet en dat is bij een andere camera niet mogelijk. Hierdoor kan de Nikon fotograaf een verkeerde beslissing maken. Door de 79/399 autofocus punten kan ik uw verhaal super snel volgen en nog scherper fotograferen. Plus ziet er voor het eerst een beeldstabilisatie in de top van de professionele camera, wat zeer welkom is bij weinig licht.
De nieuwste trends 2017

De nieuwste trends 2017

Bij het bewerken van de foto’s die zijn geschoten heb ik meer mogelijkheden om nog hoge resultaat te halen voor u als klant. Deze trend is voor de aankomende tijd niet te verwachten bij de Nikon of Canon kamp. Deze nieuwe kans die Sony bied kan ik nog langer fotograferen met natuurlijk licht en hoef ik minder te flitsen, plus hoort u minder geklikt. Wat nu ook een optie is dat ik tijdens het fotograferen paar van de mooiste foto’s al kan versturen naar uw smartphone zodat u de foto’s nog sneller kan delen.
reportage fotografie

Foto video licht op locatie

Met Rotolight led lampen kan ik licht creëren uit het niets zonder dat ik te flits. Deze lampen kun je afstellen in verschillende warmte’s hierdoor hoef ik minder snel te flitsen en kan ik het natuurlijk licht versterken zo dat het sfeer van het moment zonder flits licht toch gemaakt kan worden. Bekende bnn’ers worden al met deze lampen vastgelegd omdat de huidtint perfect vastlegt. Ook bij filmen is dit super handige optie vond de maker van de film Skyfall of Tomb Raider.
reportage fotografie

Foto bewerking

Nadat ik voor u een fotoserie heb gemaakt worden de foto’s extra nabewerkt. Er wordt veel aandacht besteedt aan een perfecte balans tussen kleur, licht en detail. Doordat de foto’s in 42 megapixels worden geschoten zijn er veel mogelijkheden om de foto’s aan uw wensen aan te passen. Er is een groot verschil tussen het aanleveren van beeldmateriaal voor web-content of drukwerk. Om dit alles mogelijk te maken investeer ik steeds in de nieuwste software.Zoals Licentie van Adobe Photoshop CC 2017
foto-dans

Smartphone vs Ultra HD 8K foto’s

Als je foto’s maakt met je smartphone lijkt heel wat op een klein formaat scherm. Zodra je dit groter gaat zien of uitprint dan kom je achter dat je bent gefopt en dat foto niet mooi genoeg is. Doordat ik heb geïnvesteerd in de modernste camera met de nieuwste technologie’s aanboort, kan ik jullie voorzien van hoogwaardige foto’s die niet makkelijk zijn te maken met smartphone.
Klik links op de foto om de hoge resolutie foto in 8K te zien.
reportage fotografie

Vinkfotografie Videograaf

Met de foto video camera A99ii kan hoogwaardige video content maken. Sony staat al jaren bekend als leverancier van professionele video apparatuur en nu hebben ze dit gecombineerd. Het bied mij de optie als, super vlooiende beelden in 120 fps full hd te maken plus slowmotion video’s te maken en in 4k filmpjes in 60 fps te produceren. Met professionele microfoon kan zelf wind geluid tegen gaan en kan ik achtergrond geluid weg filteren voor een groot gedeelte. Ook met de Rotolight lampen kan ik de juiste sfeer in beeld brengen.
In de post productie zijn dit nieuwe optie waar ik mee kan werken.
reportage fotografie

Een foto als sieraad

Als u op zoek bent naar een mooi beeld aan uw muur, dan kunt u in de fotogalerie op deze website een keuze maken uit een van de vele foto’s. Deze foto’s zijn op verschillende manieren af te werken, zoals op een aluminiumplaat die in uw kamer of kantoor als een sieraad in het oog springt.
reportage fotografie

Website

Begin 2009 is mijn eerste website Vinkfotografie.nl online gegaan. Deze site heb ik indertijd zelf ontworpen. In 2013, heb ik mijn website een totale andere look gegeven en heeft de websitebouwer Pixelcreation hiervoor de technische basis gelegd. Hierdoor komen de foto’s meer tot hun recht. Door het nieuwe ontwerp kunt u overzichtelijker door de informatie navigeren en optimaal genieten van de foto’s.
reportage fotografie

Vinkfotografie

Na jaren gefotografeerd te hebben, ben ik in 2008 begonnen met een eigen bedrijf, Vinkfotografie Via vaste opdrachtgevers, zoals Siza in Arnhem, heb ik mijn talent verder kunnen ontwikkelen en ook mooie opdrachten gedaan, zoals een fotoverslag van Koning Willem Alexander en Staatssecretaris Marlies van Veldhuizen van VWS.
Verdere opdrachtgevers: Uitgeverij Diepenmaat, Centrum Beeldende Kunst Gelderland, Nederlands Wijnmuseum, Rijnijsselcollege, Architectenburo Arcon, MCL, VBI, BRAVENL,Woningcorporatie De woonmensen, SP, IAA Architecten
reportage fotografie

Fotografische dimensie

Als autodidact heb ik me het fotograferen al spelenderwijs aangeleerd. Het werd niets minder dan een fascinatie. Door met andere mensen naar mijn foto’s te kijken en ze te beoordelen heb ik me verder kunnen ontwikkelen. De laatste tijd merk ik dat ik in een andere dimensie ben geraakt. Mijn fotografisch oog is gevoeliger geworden. Ik ben steeds meer gaan zien om me heen. Dingen ontdekken op plekken waarvan je zou denken dat er niets meer te ontdekken valt. Dat is de reden waarom ik foto’s maak.
reportage fotografie

Focus tot op het kleinste detai

Mijn focus ligt tegenwoordig op de kleinste details in een beeld. Glinsteringen, structuren, contrasten en dieptewerking zijn belangrijk in mijn foto’s. Ik ben me veel meer bewust dan voorheen van alle facetten die het beeld uitmaken op het moment dat ik een foto maak. Daarbij werk ik ook aan een gelaagdheid in het beeld, waardoor typische handelingen van mensen en niet direct definieerbare situaties soms onderdeel worden van composities.
reportage fotografie

Architectuur fotografie


Gebouwen verhouden zich voor mij met elkaar als schaakstukken op een schaakbord. Ieder gebouw heeft zijn eigen waarde, karakter en uitstraling, maar het is aan mij om dit uiterlijk vertoon te beoordelen en te vertalen naar een ‘zet’; een foto. In zo’n foto probeer ik een fysieke kwaliteit van een gebouw te vangen, waarbij ik net zo lang van positie verander tot ik het juiste uitdagende spel van licht en schaduw-patronen vind. Ik richt me op het hele scala tussen hard tegenlicht en zacht strijk-licht. Licht is zo enorm divers, waardoor een object er steeds anders uitziet. Die veranderlijkheid en de magie van het moment, dat is de spil van mijn werk.
reportage fotografie

Mens en verhouding tot architectuur


Het lukt me steeds vaker om een menselijk verhaal in mijn foto’s te brengen. Op die momenten voel ik me een regisseur van een levend ”architectuur theater” waarin mensen als toevallige acteurs onderdeel zijn van mogelijk verhalen in een stedelijk landschap. Deze foto’s gaan vaak over vervreemding, eenzaamheid en een droog gevoel voor humor.
reportage fotografie

Fotograaf Bernard Vink

Straat: Loplein 2-1
Postcode: 6834CV
Stad: Arnhem
Telefoon: 06-81559477
Email: info@vinkfotografie.nl

KvK nr: 09207245 0000
Algemene voorwaarden