Bruiloft Videograaf

Opzoek om filmisch jullie bruiloft vastleggen? Wat ik kan betekenen als Bruiloft Videograaf op jullie huwelijksdag!

Bruiloft video film in 4K

Links is een korte versie van een video te zien waarin ik als videograaf een bruiloft filmisch heb vastgelegd. Na een hele dag aanwezig te zijn geweest bij het huwelijksfeest heb ik 4 uur beeldmateriaal verzameld. Daarvan was 1 uur bruikbaar, waarvan ik een montage van 8 minuten heb gemaakt.
Belevenissen op film

Mooie herinnering vastgelegd

Vaak wordt het onderschat hoe belangrijk het is om naast foto’s ook een video van deze bijzondere dag te laten maken. Jaren later is het voor familie en vrienden, maar zeker ook voor mogelijke kinderen, een mooie herinnering om bewegende beelden en geluid terug te zien op het 12,5 jarig jubileumfeest. Het is onbetaalbaar om ook Opa en Oma op deze manier weer terug te zien.

Bruiloft film feest avond

Om mooie opnames te maken in de avonduren met weinig licht, maak ik gebruik van Rotolight color led lampen. Deze lampen kunnen op kleur worden afgesteld, zodat het gezellige sfeerlicht van de locatie zelf extra wordt versterkt.

Preview video

Voor elke bruiloft maak ik een preview video waarin je alle highlights van de dag terug ziet. Dit is erg handig om via je smartphone of tablet te delen met familie en vrienden of op sociale media.

Ook bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van vlotte standaard intro’s afgewisseld met effecten. Zie;
Video slide show op Youtube

Bruiloft Videograaf

Film apparatuur

Met de full frame foto-video camera “Sony A99ii” kan er hoogwaardige video content worden gemaakt. Sony staat al jaren bekend als leverancier van professionele video apparatuur en nu hebben ze foto en video gecombineerd. Deze camera heeft de mogelijkheden om in super 35mm te filmen. Deze oversampling techniek wil zegen dat er in 5k word gefilmd en in 4K word vastgelegd om het maximale uit de sensor te halen. Dit maakt de Sony camera’s uniek.
reportage fotografie

Waarom een Bruiloft Videograaf?

Misschien dacht je erover om kosten te besparen door een oom of goede vriend een video van de dag te laten maken? Het nadeel hiervan is is dat je niet teveel kan vragen van deze persoon, omdat het vriendschappelijk is. Er komt namelijk veel bij kijken, zowel op de draaidag zelf als tijdens de montage. Wat dacht je van teveel zonlicht met overbelichting tot gevolg, wat je vaak ziet bij digitale camcorder voor consumenten. Pro videografen werken vaak met ND filterglas, waardoor overbelichting zoveel mogelijk wordt tegengegaan en er een cinematografisch effect ontstaat.
reportage fotografie

S-log & Cine kleur profiel opnames

De Sony A99ii geeft mij als filmmaker de optie om in ”S-log” te filmen, waardoor ik de kleuren (bijv. “vintage look” ) later in de montage kan bewerken. Hierdoor is het mogelijk om moeilijke lichtsituaties, zoals wolken in een overbelichte lucht weer te voorschijn te halen. In avondomstandigheden kan ik door in het “Cine4” kleurenprofiel te filmen zoveel mogelijk beeldruis voorkomen, wat zeer zichtbaar is bij consumenten camera’s.
reportage fotografie

Beeldstabilisatie

De video-opnamen worden gestabiliseerd, wat essentieel is voor bruikbaar beeldmateriaal. Stel, ik maak lopende bewegingen, dan is van belang dat de camera in een ”rig schouder systeem” de schokken opvangt en vermindert. Door het gebruik van een ”fieldmonitor” naast mijn camera kan de beeldscherpte constant in de gaten worden gehouden.

Geluids apparatuur

Hoogwaardige geluidskwaliteit mag niet worden onderschat in een video. Dankzij een professionele richtmicrofoon van Sony en diverse Tascam audiorecorders is de kwaliteit hoogwaardig. Mochten de opnames buiten zijn, dan kan windgeluid worden gereduceerd. Tijdens de ceremonie worden meerdere microfoons gebruikt, zodat er een back-up is die het mogelijk maakt het beste geluid te kiezen. Denk aan het ja-woord!
reportage fotografie

Video editing

Het monteren van de film is een vak apart en er komt veel bij kijken. Dat wordt vaak vergeten! Beeld en geluid worden doorgekeken op zoek naar een zo mooi mogelijke combinatie, die de dag in een verhalende impressie weergeeft.

Bij het monteren van de film wordt er gezocht naar mooie muziek die bij de film past. De muziek die tijdens het bruiloft feest te horen was laat ik zoveel mogelijk als achtergrondmuziek terugkomen. Hierdoor is het bruidspaar weer helemaal terug in de sfeer van die fantastische avond die ze samen met familie en vrienden vierde. Ik zou er nog veel meer over kunnen vertellen!

Vrijblijvende offerte aanvragen!

Om de wensen van mijn klanten goed te kunnen inschatten word er eerst een afspraak gemaakt om een vrijblijvende offerte te kunnen maken. Een plan van aanpak waarin duidelijk is wat er moet gebeuren is heel belangrijk. Afhankelijk van wat de wensen zijn kan ik een specifieke offerte maken. Wat klanten meestal willen is een uiteindelijke film van 4/8 minuten met daarnaast een preview film van circa 2 minuten die makkelijk kan worden gedeeld met familie en vrienden.
reportage fotografie

Bruiloft film prijzen

De Huwelijk Ceremonie, overdag gebeurtenissen en kerkdienst worden dan vastgelegd. Je krijgt dan film van tussen de 4/8 minuten. Plus krijg krijg je preview film die je snel kan delen met vrienden van ca 2 min.

Voor 8 uur op locatie € 500,00
Voor 12 uur op locatie Zodat ook het feest kan worden vastgelegd € 800,00
Voor 16 uur € 1200,00

Deze prijzen zijn incl 21% btw.
Excl. reis kosten.

trouwfotograaf

Extra video diensten

In principe ontvangt de klant al het niet gemonteerde beeldmateriaal. Het is ook mogelijk dat ik dit materiaal lichtjes monteer met origineel geluid, zodat u ook een langere impressie heeft van de dag. Een half uur montage kost 200 euro

Pre Wedding Shoot

Het is een leuk idee om je verloving te filmen op bijvoorbeeld een mooie bosrijke locatie, of op het strand, zodat je een korte video van ca 2 minuten kan laten zien op de trouwdag. De opnames duren ongeveer 2 uur. Dit kan je al laten maken voor 250 euro!