Hindoestaanse bruiloft video

Ben je opzoek naar bruiloft videograaf die jullie Hindoestaanse huwelijk filmt en montage maakt die is geïnspireerd op Amerikaanse videografen en Bollywood kijk dan op deze website van vinkfotografie pagina.

Als je op playbutton druk kun je de video bekijken

reportage fotografie

3 dagen lang feest van kleuren

Onlangs deze bruiloft mogen vastleggen op film. Dag 1 Vrijgezelle feest, Dag 2 trouwen Hindoestaanse trouw ceremonie, Dag 3 voor de Nederlandse burgerlijke stand.
Het was voor mij een uitdaging om dit te filmen en het is gelukt. Dankzij 4k opname en goed licht is het een must om na te kijken. De details van al die versierde jurken en mantels die men draagt is goed te zien. Voor mij was het een wow moment, zeker bij de montage om dit te mogen maken en te leveren aan het bruidspaar!

 
reportage fotografie

Hoe is video gemonteerd

Alle fragmenten van de dag maak ik een montage die gecombineerd word met soundtrack uit Bollywood of Westerse / Surinaamse muziek. Deze muziek combineer ik dan met de beelden. Ook neem ik deels de achtergrond muziek op en deze mix`s ik dan met een betere kwaliteit studio opname van een betreffende soundtrack. Hierdoor wordt het spannend om na de te kijken en is voor jullie ook extra leuk om het aan Familie en vrienden te laten zien.
 
reportage fotografie

Hoe lang is duur van de video?

Minuten waar ik na streef is meestal 4 min minimaal en max 8 min, zoals hebt kunnen zien bij de Nederlandse bruidsparen. Als er tijdens het bruiloft veel gebeurt en ik ben ook de gehele dag op het feest, dan heb ik zo extra veel video’s opgenomen en dan kan het maar zo zijn dat jullie extra minuten video er bij krijgt. De bruiloft video’s die ik dit jaar gemaakt heb, duurt zo’n 20 minuten en is aan één stuk spannend en kleurrijk om te zien. Juist daar om vind ik belangrijk om in zo video een verhaal te vertellen en kijk ik niet al te gouw na de tijd. Wel is de crux om spannend te houden met beelden die spreken, zodat men helemaal op gaat in het sprookje.
 
reportage fotografie

Vrijgezelle feest

De bruid heeft me gevraag om ook haar vrijgezelle feest vast te leggen op film en dat was zeer goede zet, want er gebeurd veel en er zijn vele grappige momenten op zo’n feest avond. Bij het dansen begeef ik me tussen de dansende mensen met mijn Gimbal beeldstabilisatie waar de camera in zit en ook 2 lampen op staan. Dan kan ik deze beelden maken. Zonder lampen word het snel een stuk donkerde en ruizig het beeld. Vandaar dat ik zo werk. Ik heb gemerkt dan publiek er niet veel last van heeft en het resultaat spreek voor zich, natuurlijk zorg ik voor dat de lampen niet te vel staan.
 
reportage fotografie

Hindoestaanse ceremonie video

Op de deze dag worden er veel rituelen vast gelegd. Ook als fotograaf heb ik dit al eens gefotografeerd. Nu verschilt het per traditie welke rituele eerst komen voor mij is het een uitgelezen kans om veel beelden te maken, aangezien veel herhalingen te zien zijn. Ik film in stukjes waar ik meestal aan ca 8 seconder genoeg heb om de montage spannend te houden. Ook moet ik 4 kilo in lucht houden aan apparatuur, dit hou je niet heel lang vol, vaak ca 30 sec meer dan genoeg en als ik loop ruim een minuut. Voor langere stukken film ik op speciale video-statief. Het is wel van belang dat ik goed word ingelicht wanneer er momenten zijn die van waarder zijn om vastgelegd te worden.
 
reportage fotografie

Foto shoot filmische vastgelegd

Het is heel mooi om ook de fotoshoot van de fotograaf op film te hebben. Want het zijn vaak mooie locatie. Met mooi soundtrack worden deze herinneringen weer springlevend hoe het was om gefotografeerd te worden en hoe je moest poseren.
 
reportage fotografie

Nederlandse Surinaamse huwelijks dag

Bij deze dag dat er getrouw word voor de burgerlijke stand, zal ik langere stukken filmen, zodat de trouw moment en de ringen en hand tekening en zeker de kus scene er geheel opstaan. Ook worden er met meerdere microfonen dit moment opgenomen voor speech. Bij de montage is het wel kunst om video te maken van andere kijkhoeken terwijl je wel het geheel er op moet hebben. Wat ik heb gedaan is van later moment van andere kijkhoek een video montage te plaatsen om zo toch spannend te houden dan allen van voren te filmen!
 
reportage fotografie

Hindoestaanse bruiloft feest

Het filmen van dansende mensen maakt de video erg spannend om na te kijken. Dankzij mijn camera Gimbal beeldstabilisatie en lampen blijft het beeld dus erg stabiel. In montage worden meerdere dans moment onder 1 nummer bijv. geplaats en ge-edit met de band of zanger. Het is voor mij goed check werk om te zorgen dat als de zanger niet aan het zingen is in de video niet opeens wel aan zingen is want dan klopt niet! Hier door is het wel monnikenwerk om alles meerdere keren te checken en finetune en te laten controleren door meerdere mensen voordat final versie af is.      

 

 
reportage fotografie

Film apparatuur

Met Sony A99ii foto-video camera kan ik in 4k filmen. Eigenlijk in 6k oversampling techniek dankzij de super 35mm film modes. Deze oversampling techniek wil zegen dat er in 6k gebruik word gemaakt van camera censor en in 4K word vastgelegd om het maximale uit de sensor te halen. Dit maakt de Sony camera’s vrij uniek. Er komt namelijk veel bij kijken, zowel op de draaidag zelf als tijdens de montage. Wat dacht je van teveel zonlicht met overbelichting tot gevolg, wat je vaak ziet bij digitale camcorder voor consumenten. Pro videografen werken vaak met ND filterglas, waardoor overbelichting zoveel mogelijk wordt tegengegaan en er een cinematografisch effect ontstaat.
 
reportage fotografie

S-log & Cine kleur profiel opnames

Deze camera geeft mij als filmmaker de optie om in ”S-log” te filmen, waardoor ik de kleuren (bijv. “vintage look” ) later in de montage kan bewerken. Hierdoor is het mogelijk om wolken in een overbelichte lucht weer te voorschijn te halen. Meestal werk ik in “Cine4” kleur modes, dit omdat de kleuren veel meer lijken ”What you see what you get”. Ook heb ik veel minder beeldruis dan andere kleurmodes. Dankzij dit alles is mijn beeldkwaliteit vele male beter scherper en natuurgetrouwe, dan u smartphone of een goedkopere consumenten camera.
 

Beeldstabilisatie

De video-opnamen worden inwendig door camera gestabiliseerd maar ook hangt de camera meestal in Gimbal beeldstabilisatie waardoor het beeld wel heel stabiel blijft bij een lopende beweging. Juist als mensen volgt is zo belangrijk om dit te hebben. Ook kan ik met dit systeem lampen er op zetten, voor als ik binnen werk of in de nacht buiten. Dan naast kan microfoon er op plaatsen als er veel word gesproken. Ook cruciaal een fieldmonitor om de zien tijdens het filmen of alles goed scherp word opgenomen, want dat gebeurd handmatig. Want je wilt niet dat met autofocus zo maar iemands anders oog volgt. Dit alles kost zo 4 kilo wat ik in de lucht moet houden dus als cameraman is lichamelijk zwaar werk om dit zo goed te filmen.
 
reportage fotografie

Foto video licht op locatie

Met Rotolight led color lampen kan ik licht creëren uit het niets. Op mijn Gimbal systeem heb ik 2 van deze lampen opstaan crusiaal om zulke mooie beelden mee te kunnen vastleggen. Met deze lampen kan ik verschillende warmte tinten afstellen, waardoor het natuurlijk sfeer licht word versterken. Bekende bnn’ers worden al met deze lampen vastgelegd omdat de huidtint perfect vastlegt. Ook bij filmen is dit super handige optie vond de maker van de film Skyfall of Tomb Raider.
 
reportage fotografie

Geluids apparatuur

Hoogwaardige geluidskwaliteit mag niet worden onderschat in een video. Dankzij professionele richtmicrofoon en diverse andere Tascam audiorecorders is de kwaliteit hoogwaardig. Mochten de opnames buiten zijn, dan kan windgeluid worden gereduceerd. Ook mijn camera microfoon is zeer goed en bij deze huwelijk video heb ik uiteindelijk voornamelijk daar van gebruik gemaakt mede door dat omgeving geluid van de band te hard stond er geen tijd was om de externe microfoon goed af te stellen. Zelf kan microfoon aansluiten op DJ tafel. Dit is vak apart wat ik probeer te combineren. Tijdens de ceremonie worden meerdere microfoons gebruikt, zodat er een back-up is die het mogelijk maakt het beste geluid te kiezen. Denk aan het ja-woord!
 
trouwfotograaf

Video editing

Het monteren van de film komt veel bij kijken. Dat wordt vaak vergeten! Beeld en geluid worden doorgekeken op zoek naar een zo mooi mogelijke combinatie, die de dag in een verhalende impressie weergeeft. Ik ken geen Hindi verstaan en kan ik de plank soms mis slaan met het uitzoeken van mooie soundtrack, maar als jullie als bruidspaar mij beetje sturen en ook mee zoeken naar de juiste muziek dan krijg je dit als resultaat. De muziek die tijdens het bruiloft feest te horen was laat ik zoveel mogelijk als achtergrondmuziek terugkomen of word de beelden in ge-edit. Hierdoor is het bruidspaar weer helemaal terug in de sfeer van die fantastische avond die ze samen met familie en vrienden vierde. Ik zou er nog veel meer over kunnen vertellen!
 
trouwfotograaf

Waarom een Bruiloft Videograaf?

Ik denk dat de meeste uit Suriname India of Turks Koerdische bruidspaar bijvoorbeeld wel weten hoe belangrijk het is om je huwelijksdag op film te hebben. Nu is alleen een kwestie wil je uren reportage van gehele feestdag of wil je gemonteerde video zoals ik dat maak! Waardoor je in 20 min bijv. op spannende wijze de dag kan doornemen en ook leuk is om te delen aan vrienden en familie!
 
trouwfotograaf

Preview video

Er kan ook gekozen worden om een preview video waarin je alle highlights van huwelijks feest te laten maken. Dit is erg handig om via je smartphone of tablet te delen met familie en vrienden of op sociale media, juist ook omdat in in 2 minuten tijd alle hoogte punten laat zien zodat men op klein scherm toch blijft kijken! Deze bruiloft preview video word de film scene’s vlot afgewisseld met effect die met software als Adobe after effect is gemaakt. Voor € 100 excl btw kan dit als extra worden gemaakt.
 
trouwfotograaf

Vrijblijvende offerte aanvragen!

Om de wensen van mijn klanten goed te kunnen inschatten word er eerst een afspraak gemaakt om een vrijblijvende offerte te kunnen maken. Een plan van aanpak waarin duidelijk is wat er moet gebeuren is heel belangrijk. Afhankelijk van wat de wensen zijn kan ik een specifieke offerte maken. U bent bij mij in Arnhem welkom om mijn portfolio video’s te zien in top kwaliteit want dan zie eigenlijk wat je krijgt als ik u huwelijk feest dag vastleg.
 
trouwfotograaf

Extra video diensten

In principe ontvangt de klant al het niet gemonteerde beeldmateriaal en geluids opnames van ca 200/400 GB. Het is ook mogelijk dat ik dit materiaal lichtjes monteer met origineel geluid, zodat u ook een langere impressie heeft van de dag. Een half uur max uur video extra kost 200 euro
 
foto-dans

Wat krijgt u als u voor Vinkfotografie kiest!

Gemonteerde spannende video per dag In 4k plus render ik de video’s ook in lagere HD kwaliteit, zodat je video te plaatsen is op je smartphone en makkelijke te streamen is met bijvoorbeeld een chromecast of smart-tv.
4-8 minuten montage maar dit kan uitlopen richt 30 min.
Alle beeld en geluidsopnames.
Geef mij mooi belichte ruimte en mijn camera en lampen maken dan deze kwaliteit video!
 
trouwfotograaf

Wat krijgt jullie voor Service

Gemonteerde spannende video per dag Tijdens de montage mogen jullie mee kijken op locatie en advies geven. De final versie kun zien bij mij op locatie om de video in 4k pro 32 inch monitor en 7.1 surround te zien. Hierdoor heb je geweldige belevenis aan geluid en kleuren die van het scherm spatten wat mooie is dan menig tv scherm. Want vaak heeft thuis consument niet beschikken om in zo hoogwaarde kwaliteit te zien en weet men niet wat er allemaal mogelijk is. Vandaar dat ik graag deze service bied!
 
trouwfotograaf

Werkzaamheden cameraman-Videoeditor

Voor bruiloft video waar veel in gebeurd zoals een Hindoestaans huwelijks dag zijn de prijzen wel hoger. Dit is omdat ik bijna continu aan het werk ben en de juiste afwegingen moet maken, vaak ook meer verassingen gebeuren, waar ik me flexibel op moet instellen. Lichamelijk kost ook veel meer inspanningen en ook de camera heeft veel meer batterijen nodig die ook tijdens de dag meerdere keren moeten worden opgeladen. Daarbij is montage ook veel meer werk omdat zo veel mooie beelden zijn, die moeten worden gepuzzeld in de montage software
 
trouwfotograaf

Prijzen voor video & Montage

Gemonteerde spannende video per dag (* note 10 uur opnemen kost al gouw 40 uur montage werk, dat is dan ca € 16 uurloon)     

 

Voor 4 uur film van bijv, vrijgezelle feest kost € 560,00
Voor 8 uur film € 860,00
Voor 10 uur film € 1000,00
Voor 12 uur film € 1200,00

Een extra uur is een optie mocht dat nodig zijn en dat kost € 100 per extra uur. Deze prijzen zijn vrij van btw ( 0% ), Excl. reis kosten.

 
trouwfotograaf

Je eigen Bruiloft film laten monteren?

Vaak bij Hindoestaanse Turkse en Koerdische bruiloften e.t.c word er lange film reportage gemaakt van het huwelijksfeest. Na afloop zit het bruidspaar met hele lange stukke film die niet zo spannend zijn gemonteerd mischien.  

 

Wil je van de filmbeelden die een andere videograaf heeft gemaakt of goede vriend, toch een vlotte afwisselde en ge-edit versie laten maken dat kan.

Voor € 400,00 ga ik proberen om in buurt te komen van deze film die ik heb gefilmd. Natuurlijk help het als je nog gaat trouwen om voor mij te kiezen of iemand die te minste in 4k kan filmen en ook lampen heeft en gimbal systeem heeft e,t,c. Daarbij is wel zo dat niet iedere videograaf er zo veel tijd in stopt om zo hoge kwaliteit te leveren en er voor gaat. Ik hoop dat je overtuigt bent en me kans bied om vrijblijvende offerte te laten maken! Stuur mail na info@vinkfotografie.nl

 
trouwfotograaf

Kijk tip

Ik hoop dat je meerdere video hebt van zowel Hindoestaanse huwelijk als de Nederlandse bruiloft ceremonie. Je kunt me inhuren als videograaf maar ook als fotograaf. Zie Hindoestaanse bruiloft foto’s deze link. De foto’s heb gemaakt in Hindoestaanse tempel Sanatan Dharm Mahila Samaj in Den Haag en aan strand bij Scheveningen en dicht bij Eindhoven Helmond Deurne. Als Videograaf heb ik gefilmd in Party Centrum Maksim Westervoort tussen Arnhem en Duiven