Nieuws

Hoogte punten

Koning Willem Alexander

Koning Willem Alexander Bezoekt Het Dorp in Arnhem

Bezoekt Het Dorp in Arnhem

Op 9 december 2011 bezocht, toen nog Prins Willem Alexander, Het Dorp in Arnhem.
Dit koninklijk bezoek stond in het teken van de technologische vernieuwingen in de zorg. Hij sprak een aantal mensen, met een lichamelijke of verstandelijke handicap, over de toepasbaarheid van technologische hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen hebben het doel de mensen minder afhankelijk te laten zijn van zorg.
koninklijke Philips,Robot Arm,huis van toekomst

Bezoekt het huis van toekomst

Het ‘Het Grow huis’ van de Siza is het toekomst huis van de zorg. Samen met Philips en andere partners in zorg werken zij aan technologische hulpmiddelen die speciaal voor zorgdoeleinden zijn gemaakt. Voorbeelden zijn de Robot Arm, PEAT smartphone voor mensen met aangeboren hersenletsel en het computer systemen van Simpc.
technologische vooruitgang zorg

Huisbezoek aan bewoner van Het Dorp

Deze mevrouw links op de foto gaf een demonstratie van de technologische vooruitgang in de zorg. Met bewondering zag de Koning toe hoe zij via haar bril met infrarode straal verschillende handelingen kon uitvoeren. Zo kon ze gordijnen en deuren openen, haar telefoon opnemen en bed, radio en tv bedienen. Ook het internet bestuurde ze via deze bril.
Groot Klimendaal,Siza,Koning Willem Alexander

Bezoekt RMC Groot Klimendaal

Vervolgens ging het koninklijk bezoek naar het hoofdgebouw van Groot Klimmendaal. Dit gebouw, gemaakt door architect Koen van Velsen, won in 2009 de architectuurprijs. Ook bezocht hij de theaterzaal waar demonstraties op de Wii werden gehouden. De cliënt voerde verschillende handelingen op de Wii uit terwijl de therapeut op afstand mee kon kijken en wanneer nodig direct feedback kon geven.
Koninklijk diner in theaterzaal

Koninklijk diner in theaterzaal

In de theaterzaal werd later op de middag voor de Koninklijk hoogheid een diner geserveerd. Tijdens dit diner konden cliënten, medewerkers en mensen uit het bestuur vragen stellen aan Koning Willem Alexander.
paleis Noordeinde Koning Willem Alexander

2 Foto’s op aluminium

In Juli 2013 ben ik samen met goede vriend van me naar paleis Noordeinde geweest, om daar deze foto’s cadeau af te geven. Om de Koning het beste te wensen en aandenken te geven van zijn werkbezoek.

Koning Willem Alexander foto van Koning Willem Alexander foto van Prins Willem Alexander fotografie reportage Willem Alexander paleis Noordeinde Koningin Juliana Koningin Beatrix foto’s, Koninklijk diner theaterzaal De prins van Oranje bezoek Het Dorp in Arnhem, Siza,
Mensen met een lichamelijke en verstandelijke handicap Koninklijk hoogheid Philips robot arm technologische vernieuwingen in zorg technologische hulpmiddelen huis van toekomst PEAT smartphone demonstratie in Groot Klimmendaal en Het Dorp koninklijk bezoek partners in zorg RVD